black bicycle wheel with tire

Få det rigtige dæk – forskellen mellem grove og glatte mountainbikedæk

Mountainbike er et populært transportmiddel til daglig brug. Det er vigtigt at have det rigtige udstyr, når du cykler på en mountainbike. Et af de vigtigste dele af udstyret er dækkene. For at kunne træffe det rigtige valg, er det nødvendigt at forstå forskellen mellem grove og glatte mountainbikedæk.

Grovheden på mountainbikedækkene har stor betydning for hastigheden, som du kan køre med på din cykel. Grovere dæk har en dybere mønsterrytme, hvilket reducerer hastigheden sammenlignet med glatte dæk. Det gør dem bedre egnede til off-road-cykling, da de giver dig ekstra trækkraft og god greb. Grove dæk er også meget stabile og skaber et sikkert fodfæste på ujævnt terræn. De kan dog være lidt støjende og leverer mindre komfort end glatte dæk.

Glatte dæk har en mindre mønsterrytme end grove dæk, som giver mere fart på asfaltveje. De skaber ikke så meget støj som grovere dæk, hvilket giver dig mulighed for at nyde turen mere. Deres glattede overflade resulterer i mindre trækkraft på ujevnt terræn sammenlignet med grovere dæk, men de er mere behagelige at køre på end grove dæk og giver dig derfor mere kontrol over din cykel i almindelig kørsel. Glatte dæk kan dog vise sig ret risikable under regnfulde vejforhold eller på grusstier.