mountainbikespor på Læsø

Mountainbikespor på Læsø

Læsø er en lille dansk ø, der ligger i Kattegat. Det er en af de mest populære destinationer for mountainbike-entusiaster, da øen byder på mange smukke spor. Mountainbikespor på Læsø kan være både korte og lange, lette og tekniske.

De fleste af sporene starter fra havnen eller centrum af øen. Fra havnen kan du følge den gamle jernbane til Skrullebjerg og videre mod nordvest. Denne rute har flere små stigninger og svinger, men er overkommelig selv for begyndere. Et andet populært spor går gennem skovene i det sydlige Læsø og ender ved Svanehoved Fyr – en god udsigtspunkt med udsigt over hele øen. Sporet er lidt mere teknisk end den første, men stadig tilgængeligt for alle niveauer af mountainbike-ryttere.

Der findes flere kortere ruter på øen samt, hvoraf mange starter fra havnen eller centrum af Læsø. Disse ruter er typisk meget lette at cykle og tager ikke mere end 30 minutter at fuldføre. Derudover findes der et par mindre spor rundt om hele øen, som alle har deres egne unikke træk og udfordringer at byde på.

En anden mulighed er at leje en cykel i Havnens Cykeludlejning eller et andet sted på øen og tage en dagstur til de forskellige mountainbikespor på Læsø – det perfekte eventyr for enhver mountainbike-entusiast! De lokale guider vil vise dig de bedste steder at cykle, så du får mest muligt ud af din tur.

Uanset hvilket spor du beslutter dig for at prøve, så husk altid at bringe almindelige cykeludstyr som sko/cykelhjelm/handsker/cykelshorts/briller etc., da disse elementer vil hjælpe dig med at komme godt igennem dit eventyr! Sørg desuden altid for god hydrering undervejet, især når vejret er varmt.

Som altid så sørg for at undersøge om det pågældende spor stadig er tilgængeligt inden du tager turen derhen.