black bicycle wheel with tire

Sådan retter du et skævt eger på din Mountainbike

Det er almindeligt at opleve, at et eger kommer ud af justering og bliver skævt. Dette kan være meget irriterende, især når det forhindrer dig i at cykle ordentligt og sikkert. Heldigvis er der en simpel måde at rette dit eger på.

Følg trinnene herunder for at fikse problemet hurtigt og nemt:

Trin 1: Fjern alle dele fra hjulet
Først skal du fjerne alle de dele som sidder fast på bagsiden af hjulet, herunder bremseskoens strammeknopper, gearkassen og gearwiren samt bagdæktryksventilen. Sørg for at have den rigtige type værktøj til dette arbejde – oftest en 5 mm hex-nøgle.

Trin 2: Juster boltene på egeret
Nu skal du justere boltene som holder selve egeret sammen med bagsiden af hjulet. Med et godt lys kontrollerer du om de to bolte er ensartede og ligevisede i langerens akse – dvs., om de peger direkte mod hinanden uden skelen til venstre eller højre side. Hvis der er skelen, bruger du en 7mm hex-nøgle til forsigtigt at justere begge boltes positioner indtil skellen forsvinder helt.

Trin 3: Kontroller alle dele
Til sidst tager du alle de elementer som tidligere var fjernet fra hjulet (gearkasse/wire, bremsesko strammeknopper etc.) og sikrer dem ordentlig med det rigitige værktøj – endnu engang anbefales oftest en 5mm hex-nøglen). Husk altid regel nummer 1 inden man cykler på sin mountainbike; check altid dine bremser.

God fornøjelse.