man pushing bicycle towards white house

7 fordele ved at køre på cykel

Cykling er en af de mest effektive og populære former for motion, og det er ikke uden grund. Cykling har mange fordele, både for din helbred og for miljøet. Her er syv gode grunde til at kaste dig over styret og nyde en tur på cykel.

1. Cykling styrker dine benmuskler
Cykling er en fantastisk måde at styrke dine benmuskler på. Du bruger især musklerne i lårene, men også i balderne og i knæene. Jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere vil du mærke det i musklerne.

2. Cykling øger din kondition
Forbedring af konditionen er en af de hyppigste årsager til, at folk begynder at cykle regelmæssigt. Når du cykler, bliver dit hjerte og dine lunger bedre til at transportere ilt rundt i kroppen. Det betyder, at du får mere energi, og at du kan holde ud at motionere i længere tid.

3. Cykling styrker dine arme og rygmuskler
Du tror måske ikke det, men selvom det primært er benmusklerne, der arbejder når du cykler, så styrker det også arm- og rygmusklerne. Når du holder dig oppe på cyklen, skal dine arme nemlig holde fast i styret, og din ryg skal være strakt. På den måde bliver disse muskelgrupper også trænet når du cykler.

4. Cykling giver dig frisk luft og solskin
Hvis du bor tæt på naturen eller et grønt område, så er det en rigtig god idé at tage sin cykel frem når vejret er godt. Du får masser af frisk luft, og samtidig får du lov til at nyde solskinnet og den smukke natur. Det er en perfekt måde at lade op på batterierne på efter en lang dag på arbejdet eller i skolen.

5. Cykling giver dig et bedre humør
En undersøgelse fra Stanford University har vist, at folk der cykler regelmæssigt har et bedre humør end folk der ikke motionerer særlig meget eller slet ikke motionerer overhovedet. Dette skyldes blandt andet, at motion øger produktionen af endorfiner – de såkaldte “lykkeshormoner” – i hjernen. Så hvis du gerne vil have et bedre humør, så hop på cyklen!

6. Cykling kan forebygge livsstilsygdomme som diabetes type 2 og hjertekarsygdomme
Regelmæssig motion som fx cykling reducere risikoen for livsstilsygdomme som diabetes type 2 og hjertekarsygdomme med op til 50%. Så hvis du gerne vil være sund og rask hele livet igennem, så er det en rigtig god idé at falde i med en motionsform som fx netop cykling – især hvis du allerede har en familiemedlem der lider af en af disse sygdomme.