yellow and black robot toy

Bør man have ringeklokke på sin mountainbike?

Når man cykler i skoven, er det vigtigt at være opmærksom på sine omgivelser. Det er et sted, hvor du kan komme tættere på naturen og nyde roen og freden. Men det betyder ikke, at du har fri bane til at rulle uden hensyn overalt! Nogle steder i skovene er der åbne routes eller trapper, som andre cykelentusiaster også bruger – især de sydlige dele af skovene byder ofte på massevis af off-road muligheder. Det gør det helt essentielt at give advarsel med et lys eller en ringeklokke, så eventuelle modcyklister bliver bekendt med dit nærværende.

Med en ordentlig ringeklokke fastmonteret bagpå din mountainbike maksimerer du en synlighedsmargin for andre cyklister rundt om dig: Ikke alene signalerer den let genkendelige lyd fra klingen dem dybt ind i træernes skygger om din ankomst; men sammenholdes med god adfærd a la respektfuld distanceholdning (og evnen til selvhjulpen acceleration), vil du gøre det lettere at ikonstruere hyggelige og trygge bike miljøer hele vejen rundt.

Så ja, det er en rigtig god ide at have monteret en ringeklokke på sin mountainbike. Både for dig selv, og for dine medtrafikkanter.

Top 5 ringeklokker til mountainbikes
1. Knog Oi Classic
2. Spurcycle Bell
3. Crane Suzu Mini
4. Race Face Ride bell
5. Our Best Friend MTB Bell

Men det er selvfølgelig rigtig meget smag og behag, hvilken ringeklokke du selv vælger at montere på din cykel. Det vigtigste er, at den kan ringe højt nok til, at andre kan høre den, når du kommer susende.