Indendørs træning med en Smart Bike

Selv om rigtige mountainbikere nok vil argumentere for, at intet vejr er for dårligt til en tur i skoven, så er der alligevel fordele ved, at kunne træne indendørs, eksempelvis i de kolde vintermåneder. I denne artikel kigger vi nærmere på et par af de muligheder der er, for indendørstræning med en Smart Bike.

Jeg har for kort tid siden selv købt en af de nyere modeller af en smart bike, nemlig en Stages Smart Bike SB 20, som jeg efterhånden har haft i et par måneder. I den tid har jeg prøvet flere af de forskellige digitale platforme, men er altså i første omgang endt ud med at køre med Zwift. Jeg endte ud med Zwift af den primære årsag, at jeg godt kan lide alle de sociale events som er derinde, herunder sociale løb, hvor det ikke nødvendigvis handler om at vinde.

Dertil kommer, at udviklerne af Zwift, har været rigtigt gode til at tilføje en høj grad af såkaldt gamification, hvor man ofte bliver belønnet hvis man når forskellige mål. Man optjener points hver gang man kører en kilometer, og efterhånden som man får nok points, så stiger man i rang. Der er også mulighed for at købe bedre cykler og opgradere udseendet på sin cykelrytter.

Der findes mange forskellige smart bikes, som kan bruges samme med Zwift – faktisk kan du også bruge din almindelige cykel, hvis du bare sørger for at købe det rigtige udstyr. Det er faktisk slet ikke så dyrt at komme i gang som man måske skulle tro og det er utroligt motiverende, at man kan køre med og imod andre online.

Hvad enten man bedst kan lide at køre på flade ruter, eller ruter med udfordrende bjerge, så er muligheden der i Zwift. Vil man have det optimale ud af det når man cykler indendørs, så er det dog vigtigt, at man sørger for at sit setup understøtter muligheden for, at modstanden automatisk kan styres af Zwift softwaren – så virker det nemlig ganske realistisk, når det går op og ned af bakkerne.

Som tidligere nævnt, så har jeg selv en Stages SB20 og den supporterer faktisk alle de muligheder som Zwift har i øjeblikket. Udover cyklen er det eneste man bør anskaffe sig bare en pulsmåler, og en computer, iPad eller Apple TV og så er man godt kørende.

Læs også om at starte din sæson med det rigtige udstyr her.