man in blue shirt riding bicycle on road during daytime

Køb en sikker cykelhjelm til dit barn

Cykling er et fantastisk aktivitet for børn at nyde. Det er sjovt, det holder dem i form og giver dem mulighed for at udforske verden omkring dem. Men cykling kan være farligt, især hvis dit barn ikke har den rette beskyttelse. En cykelhjelm er et must-have for alle børn, der cykler. Her er hvordan du vælger den rette hjelm til dit barn.

Den første ting at overveje, når man køber en cykelhjelm til et barn, er størrelsen på hjelmen. Det skal passe godt til dit barns hoved, så det giver den bedste beskyttelse mod potentiale knubs og skader. Som tommelfingerregel skal du lede efter en hjelm, der er ½ tomme større end dit barns pande omkreds. Det betyder også, at du vil have brug for at måle dit barns hoved før køb af en cykelhjelm.

Hvilket materiale skal du vælge? Nogle af de mest populære materialer til cykelhjelme omfatter EPS (expanderet polystyrenskum), EPP (udvidet polypropylenskum) og PSPC (polycarbonatskum). Alle tre materialer giver god beskyttelse mod stød, men EPS-skummet har tendens til at være det letteste materiale af de tre samt det billigste alternativ. EPP-skummet har tendens til at vare længere end andre typer skum og PSPC-skummet har tendens til at give den bedste beskyttelse mod stød sammenlignet med andre typer skum.

Du bør også kigge efter sikkerhedsfunktioner som justerbare stropper og magnetiske lukninger, der giver dig mulighed for nemmere justering af hjelmens pasform på dit barns hoved og forebygger uheldige tab af selvsamme. Derudover bør du kigge efter sikkerhedstilslutningerne mellem visiret/peak’en (fronten) på cykelhjelmen og selve hoveddelen: De fleste moderne cykelhjelme bruger PVC-strengene som sikkerhedstilslutninger, som vil give øget beskyttelse mod potentielle knubs under et eventuelt fald eller styrtab fra cyklen. Endelig kan du overveje en ventileret cykelhjelm; disse varianter vil give øget ventilation under lange ture ved at tage imod mere luftstrøm end andre almindelige varianter af cykelhjelme uden ventilationselementer.

Nu da du kender de forskellige elementer i valget af den rigtige cykelhjelm til dit barn.

Her er en top 5 over kendte mærker af cykelhjelme:
1) Giro
2) Bell
3) Specialized
4) Lazer
5) Catlike